امروز یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳
در حمایت از انتصاب استاندار اهل سنت و لزوم حل مشکلات استان

بیانیه مشترک حزب جمهوریت و برخی از احزاب همسو در استان سیستان و بلوچستان


حزب جمهوریت ایران اسلامی در استان سیستان و بلوچستان به همراه تعدادی دیگر از احزاب اصلاح طلب و همسو بیانیه مشترکی را در راستای حمایت از انتصاب استاندار اهل سنت و لزوم حل برخی مشکلات این استان منتشر کردند.
کد خبر: 2116
زمان انتشار: 27 آبان 1403 - 16:11 بعد از ظهر

حزب جمهوریت ایران اسلامی در استان سیستان و بلوچستان به همراه تعدادی دیگر از احزاب اصلاح طلب و همسو بیانیه مشترکی را در راستای حمایت از انتصاب استاندار اهل سنت و لزوم حل برخی مشکلات این استان منتشر کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حزب جمهوریت ایران اسلامی، بیانیه نشست مشترک «حزب جمهوریت ایران اسلامی» و «احزاب اصلاح‌طلب» سیستان و بلوچستان از قرار زیر است:

اقدام ارزشمند و تاریخی « *دولت وفاق ملی*» در انتصاب *«استاندار بومی»*، که سال‌ها آرزوی مردم منطقه بود، می‌تواند امید را در دل‌ها زنده کند و زمینه‌ساز شروعی تازه برای پیشرفت و آبادانی باشد. دولت *«وفاق ملی»* با برداشتن این گام مهم، نشان داد که در تلاش است وعده‌های خود را عملی کند.

احزاب اصلاح‌طلب، فعالان سیاسی، و اقشار مختلف مردم این اقدام را ستوده و آن را فرصتی برای رشد و پیشرفت تلقی کرده و از آن حمایت می‌کنند.

این فضای امیدآفرین به‌راحتی به دست نیامده و تلاش‌های فراوانی برای تحقق آن صورت گرفته است.
اگر حمایت‌های گسترده *«شورای سیاست‌گذاری ستاد مرکزی، ستاد مردمی، جبهه اصلاحات و دیگر دلسوزان»* نبود، امروز شاهد چنین تحول مثبت و امیدوارکننده‌ای نبودیم.

بی‌تردید، اگر قرار است *«وفاق و همبستگی»* در جامعه نهادینه شود، همه عناصر جامعه، از حاکمیت گرفته تا نهادهای قدرت، باید به این وفاق پایبند باشند. «وفاق» مستلزم «تعهد و همکاری واقعی» است؛ در غیر این صورت، تنها نفاق و شکاف‌های جدیدی ایجاد می‌شود که سرمایه‌های اجتماعی ارزشمند را از بین می‌برد.

سیستان و بلوچستان به دلیل مشکلات انباشته و رنج‌های تاریخی، به مدیریتی تازه‌نفس و مصمم نیاز دارد. مردم انتظار دارند که استاندار توانمند و جدید، *«جناب مهندس بیجار»*، با رویکردی توسعه‌گرا، اجماع‌ساز و مردم‌محور عمل کند. مردم این استان دیگر مدیریت ناکارآمد و تصمیمات سطحی را نمی‌پذیرند و به «تحول و پیشرفت واقعی»نیاز دارند.

ما بر این باوریم که باید *مشکلات اقتصادی و اجتماعی* مردم با فوریت برطرف شود. دسترسی به خدمات اساسی، ایجاد اشتغال، و توسعه صنعت و کشاورزی از مهم‌ترین مطالبات مردم است. *نخبگان و جوانان توانمند استان باید در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت داشته باشند و احزاب و تشکل‌های مدنی مورد توجه قرار گیرند.*

نباید اجازه داد که تبعیض و بی‌عدالتی ادامه پیدا کند. همه اقشار جامعه باید از حقوق برابر برخوردار شوند و عدالت اجتماعی در اولویت قرار گیرد.
در خصوص *مدیریت آب و بحران سیستان،* نیاز به دیپلماسی فعال و همکاری فوری با کشورهای همسایه وجود دارد تا حق‌آبه قانونی مردم تأمین شود.

*«توسعه سواحل مکران»* باید با رعایت حقوق مردم بومی و بهره‌گیری از نخبگان منطقه برای توسعه پایدار انجام شود.
ما خواهان ارتقای زیرساخت‌های آموزشی و *حذف مدارس کپری* هستیم، زیرا عدالت آموزشی کلید پیشرفت است.
همچنین *استخدام نیروهای بومی* باید در اولویت باشد تا حس تعلق و دلسوزی تقویت شود.

یکی از دغدغه‌های دیرینه مردم، مسئله *بی‌هویتی* جمعی از ساکنان استان است که به دلیل زندگی عشایری و روستایی، از دریافت *«مدارک هویتی»* محروم مانده‌اند. این افراد با عشق و تعصب قلبی به ایران، از بسیاری از خدمات و مزایا بی‌بهره‌اند و در آرزوی تحصیل، خدمت به وطن و مشارکت در ساخت آینده کشور هستند. انتظار می‌رود دولت محترم و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران، با تأکیدات شخص رهبر معظم انقلاب، تدابیر لازم را برای حل این معضل اتخاذ کنند تا این عزیزان نیز از نعمات نظام بهره‌مند شوند و در جامعه نقش‌آفرینی کنند.

*سلامت و بهداشت* مردم باید بهبود یابد، از طریق استخدام پزشکان متخصص، نیروهای جدید و تجهیز بیمارستان‌ها استفاده از ظرفیت بانوان در مدیریت و تصمیم‌گیری و رفع تبعیض‌های جنسیتی نیز ضروری است.
*جوانان استان به فرصت‌های شغلی، تحصیلی و فضاهای فرهنگی و ورزشی نیاز دارند* تا بتوانند به توسعه جامعه کمک کنند.

*سیستان و بلوچستان با آثار باستانی، طبیعت بکر و بندر اقیانوسی، ظرفیت بی‌نظیری برای گردشگری دارد.* زیرساخت‌های لازم باید فراهم شود تا گردشگران داخلی و خارجی جذب شوند و رونق اقتصادی به منطقه بازگردد. *همچنین جذب جوانان بلوچ و اهل سنت در نیروهای امنیتی و نظامی، حس مشارکت را تقویت کرده و امنیت پایدار را تضمین می‌کند.*

*ساماندهی و مدیریت بازارچه‌ها و گذرهای مرزی که راه امرار معاش مردم مرزنشین هستند،* ضرورت دارد. *استخراج معادن و منابع خدادادی استان* باید با رعایت مسائل زیست‌محیطی و استفاده از نیروی کار بومی انجام شود و بخشی از این ثروت برای رفاه مردم منطقه صرف شود.
با توجه به مسافت طولانی شمال تا جنوب استان و جاده‌های خطرناک، *عملیات دوبانده کردن و ایمن‌سازی جاده‌ها* باید با جدیت و سرعت بیشتری انجام گیرد.

در پایان، *بر نظارت بر عملکرد مدیران و ترویج نقد سازنده تأکید می‌کنیم.*
نقد منصفانه و ارزیابی دقیق، می‌تواند ضمن شفافیت، کارآمدی را افزایش دهد و تضمینی برای پیشرفت باشد.
ما متعهدیم که همواره در کنار مردم ایستاده و برای رسیدن به آینده‌ای روشن‌تر تلاش کنیم.
با همبستگی و عزم راسخ، آینده‌ای بهتر برای سیستان و بلوچستان دور از دسترس نیست.

به امید روزهای روشن و درخشان برای استان پهناور سیستان و بلوچستان.

 

 

نوشته شده توسط:

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *